Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* obligatorisk
Luk
 

Åbningstider

Mandag:
7.30-16.30
Tirsdag-Onsdag:
7.30-17.00
Torsdag-Fredag:
7.30-16.30

Nyheder

Porsche Centrum har rundet 40 år

   Faxe - 14. juni 2018 kl. 11:38

Af Nikolaj Rasch Skou

 

    I 2009 var der 2.387 dansk indregistrerede Porscher, og nu er der mere end 7.773.

- Der er en kæmpe gruppe mennesker, der er 60plus, som har sparret deres pension sammen i 30 år og vil køre Porsche.

Da jeg var dreng, kunne høj som lav lige leve af pensionen, men i dag har mange masser af penge, og nogle hæver hele pensionen og køber 10 Porscher, fordi det er så god en investering, markedet er overophedet, siger Kim Clausen, da vi står i solen og betragter et helt »skællet« chassis fra 1970, som bliver til en 500.000 kroner dyr 911 Targa, når den er samlet.

Sådan en kostede bare 300.000 kroner for tre år siden, og der findes endnu dyrere projekter inde i værkstedet, hvor der holder en 356'er fra 1963, der løber op i en hel million kroner, når pladearbejde, restaurering og malerarbejdet er fuldført.

Kim Clausen var bare 14 år gammel, da han skrallede bundmalingen af den første Porsche - en 356 cabriolet - i november 1966 i sin far Bent Clausens autoværksted.

Bilen blev solgt til en kunde i 1967, og 12. juni 1978 åbnede Porsche Centrum i en nedlagt sodavandsfabrik på Glentevej i Køge, dengang der bare kørte 77 Porscher på de danske veje.

Det blev til et familiefirma, hvor broren Per Clausen styrede lageret, og på et tidspunkt var der 14 mennesker beskæftiget, ikke mindst med salget, der blandt andet omfatter 1.290 importerede biler, primært fra USA frem til 2003.

- Siden har jeg ikke solgt biler. Og undervejs har jeg overtaget hele virksomheden, fortæller Kim Clausen. Det skete i 1990, og fra 1998 har hans kone Pernille været med til at drive firmaet, hvor de i dag er otte i alt med tre mekanikere, to autolakerer og en lærling.

- Jeg har mekanikerlærling nummer 27 på skole nu, og nogle af dem, jeg har udlært, er nu selvstændige Porsche-mekanikere, siger han.

Jubilæet fejres ikke, da der for bare to år siden var en stor reception hos Porsche Centrum i anledning af, at forretning forlod Køge og blev sammenlagt med autolakeringen i Tystrup, hvor familien Clausen også bor.

 

Faxe - 14. juni 2018 kl. 11:38
Af Nikolaj Rasch Skou
 
 

Er din Porsche dit kæreste eje, så læs her!

 Min kontakt til Porsche Centrum går langt tilbage, faktisk helt tilbage til, da det var Kims far – Bent, som drev butikken, og Kim hjalp til, når han ikke passede sin læreplads hos VW.

Porsche var dengang en uopnåelig drøm, og der var ikke mange i Danmark, men det lykkedes mig at få fat i en godt brugt – men original – 356 T6, som jeg i øvrigt har endnu.

Jeg kan lave en del selv og kan lide det, og med stram økonomi stod der køb af nye og brugte dele og gode råd på menuen.

Hos Bent og Kim følte jeg mig fra første besøg velkommen og godt behandlet, og jeg fandt hurtigt ud af, hvad jeg selv kunne lave, og hvor jeg skulle overlade det til Porsche Centrum.

Flere Porsche projekter fulgte efter, og jeg er aldrig blevet skuffet, og min tillid til Bent og senere Kim har altid været 100 %.

Specielt imponeret er jeg over den viden og erfaring Kim har. De mange forskellige varianter, opgraderinger, tilbehør – han kender det hele, og han ved hvilke dele, der skal bruges. Skal der repareres, overlader jeg det trygt til folkene i Fakse, kvaliteten er i top, jeg informeres undervejs og der overrepareres ikke.

Renovering af en ældre Porsche er en tillidssag, og man kan kun nyde den kvalitet, som lægges i renoveringer som udføres, og kombinationen af værksted, pladesmed og autolakering sikrer, at det færdige resultat er hver en krone værd.

I de senere år er der kommet mange Porscher ind til Danmark, og der er kommet en del reparatører til, som ser et marked i at reparere/renovere disse.

Fair nok, men jeg ser en del af disse biler og må bare konstatere, at det bestemt ikke er alle reparatører, som har de kvaliteter eller den moral, der skal til, og hvor ejeren har betalt dyrt for rent ud sagt dårligt eller slet ikke udført arbejde.

Det er synd for både de nye Porsche ejere og for bilerne. En del af disse ejere begår også den fejl, at de jagter laveste pris på reparation af en f.eks. 30 år gammel Porsche på samme måde, som var det en 4 år gammel VW. Det kan man bare ikke. Der følger altid noget med, når tingene bliver adskilt, og her har man brug for den viden og erfaring, som kun folk som Kim har.

Mit bedste råd, hvis jeg må være så fri: Hvis du ikke allerede er kunde hos Porsche Centrum, så bliv det, og det uanset om du skal købe reservedele, have serviceret/repareret eller renoveret.

Her mødes ud af entusiaster, som kan Porsche som ingen andre, og du kan stole 100% på den rådgivning, du får, og det arbejde som udføres, og det til en fair pris, som står mål med den kvalitet du får.

At du så mødes af søde og venlige mennesker i de mest hyggelige omgivelser er bare et ekstra plus.

Hans Bruun

Vær opdateret

Nu kan du også følge Porsche Centrum på Facebook.   https://www.facebook.com/www.PorscheCentrum.dk/


Der kan du dagligt se billeder af hvad der produceres på værkstedet.

Vi er i 2016 flyttet til Tystrup ved Faxe.

 

Artikel fra Faxe Bugten.

Et af Danmarks mest velrenommerede Porsche-værksteder ligger nu i Tystrup. Pernille og Kim Clausen har flyttet Porsche Centrum fra Køge til Tystrup, hvor de deler adresse med Skovgårds Autolakering.Ægteparret købte for nogle år siden Skovgård Autolakering, og flyttede kort tid efter ind i det hyggelige stråtægte hus,der ligger lige ved siden af værkstedet - samtidig med at de drev Porsche Centrum i Køge - en virksomhed Kim har ejet siden 1987, og arbejdet i siden 1978.Nu har Kim og Pernille samlet det hele på Sækkehusvej 11 i Tystrup, og efter en omfattende ombygning og renovering, er man nu klar til reception for kunder, forretningsforbindelser og venner af huset.

Receptionen finder sted fra kl 13 til omkring kl. 17. Der bydes på musik, Porsche Centrum specialøl og lidt at spise. Bedømt ud fra for­hånds­tilmeldingerne, regner Pernille og Kim med at der kommer op til 100 Porscher - nye såvel som veteraner. Men er vejret dårligt, skal man nok regne med lidt færre, for nogle af veteranerne kommer kun ud at køre hvis det er godt vejr.

Kunderne kommer fra hele landet, og der er travlt på værkstedet. Rigtig travlt, for Porsche-ejere kører gerne langt for at få lavet deres bil på det helt rigtige værksted. Og sådan ét er Porsche Centrum. Her er man kendt for en overordentlig god service, af folk der ved hvad det handler om.Og der bliver da også kræset for kunderne. Der er netop blevet lavet en „modtage-lounge“ i retrostil, hvor man kan hygge sig med gratis internet, kaffe på kanden og kolde drikke i retrokøleskabet.

Og loungen bliver flittigt benyttet. Pernille fortæller at to Porscheejere faldt i snak med hinanden forleden dag - en god snak der varede i næsten et par timer - og så skulle de da også lige ud at prøve hinandens Porscher inden de tog hjem.Foruden service og reparationer af Porsche sælger Pernille og Kim Porsche-reservedele til såvel private som værksteder over hele landet. Her dag køres der masser af pakker til postbutikken hos Meny i Faxe.Porsche Centrum og Skovgård Autolakering beskæftiger 8 medarbejdere - og inden længe ansættes der en lærling.